Δεν θα ήταν ωραία, αν ήταν cartoons;

Αίθουσα συνεδριάσεων προεδρικού μεγάρου. Ώρα 8:25. Οι αρχήγοι των κομμάτων κάθονται γύρω από το τραπέζι έτοιμοι για να ξεκινήσει η σύσκεψη.

Ν.Χ: Παιδιά είμαστε όλοι εδώ, ένα λεπτό να μετρηθούμε… ωωωωραία, τι θα πιείτε πείτε μου.

Ν.Π: Εγώ θέλω ένα διπλό σκέττον.

Ν.Χ: Ε, κυπριακός δεν υπάρχει. Φίλτρου, εσπρέσσο, καπουτσίνο, φρέντο, τσάι του βουνού και ουισκάκι. Μπορεί, αν το θέλετε πολλά, να μας βρέθεται κανέναν κονιακκούδιν. Ότι θέλετε που τούτα.

Μ.Σ: Τί εννοειτε, κυπριακόν δεν έσιει. Ήντα ήθελα τζιαί ‘γώ έναν μάλλον γλυκύ.

Γ.Π: Πρόεδρε, εδεσμευτήκαμεν όλοι μας στη σύσκεψη της 21ης Ιουλίου, τέτοια θέματα να λύνονται άμεσα. Έπρεπε τουλάχιστον να γνωρίζουμε οτι ο κυπριακός δεν είναι στο μενού. Να δίνεται το μενού από πριν να υπάρχει ενημέρωση.

Ν.Π: Να αναβάλουμε τη συνεδρία για αύριο το απόγευμα που θα προλάβω να τον πιώ σπίτι. Τωρά δεν μπορώ, θέλω κυπριακόν ν’ ανοίξει το μάττιν μου.

ΠτΔ: Κυπριακόν δεν έσιει. Κάμνει κακό στο στομάσιην, τζιαί άμα σας πειράξουν τα στομάσια σας πολλόλοάτε. Πιείτε κάτι αλλό.

Ν.Π: Αν δεν έσιει κυπριακόν, εγώ έφυα. Μα εν τζιαί οτι σας συμφέρει, σιορ. Εθέλατε μεζέδες. Είπα εγώ όι; Εθέλατε ψαροταβέρνα. Είπα εγώ όι; Εθέλατε στέκκιν. Είπα εγώ όι; Εν γίνεται στο φαί να θέλετε να συμφωνούμε τζιαί στο ποτό να υπάρχει σκοταδισμός. Άντε γειά!

Μ.Σ: Πρόεδρε, και εμείς έχουμε παράπονο από τη συμπεριφορά σας. Γιατί εκτός μενού ο κυπριακός; Ποιός σας είπε οτι κάμνει κακό στο στομάσιην; Εμέναν, εν ο εσπρέσσο που με πειράζει.

Ε.Θ: Μενού, μάνα μου, έσιει η καφετέρια του Ευρώκοινοβουλίου. Έβκαλα συνεδρίες εγώ τζιαμέ, μεν δείς. Και του πουλιού το γάλα, έχουν το.

Μ.Σ: Πρόεδρε, παρακαλώ, εμείς δώσαμε αρκετές προτάσεις για αναβάθμιση του μενού. Εισηγηθήκαμε τη προσθήκη σμούθις, γρανίτες, καμμιά μπυρίτσα τελοσπάντων, και δεν βρήκαμε καμμία ανταπόκριση.

ΠτΔ: Ούτε εν να βρεις!

Χ.Χ: Πρόεδρε, στον κυπριακόν συμφωνούμε και εμείς, πρέπει να υπάρχει στο μενού, στην αυριανή συνάντηση θα κατέλθουμε με ιδέες και προτάσεις για την ταυτότητα και το ψήσιμο του. Είναι ελληνικός και ψήνετε στην χόβολη!

Α.Κ: Αγαπητέ Χρήστο, είναι κυπριακός και ψήνετε στο ουτζάκκιν. Χόβολη στην Κύπρο δεν έχουμε.

Χ.Χ: Μα ποιόν ουτζάκκι, ρε; Ήντα είμαστεν τίποτε τούρτσιοί; Τούτα που εξέρατε να τα ξιάσετε. Αύριον, θα βάλουμεν τον κυπριακόν στις ορθές του βάσεις.

Μ.Σ: Πρόεδρε, έχουμε κάνει επανειλημμένα προσπάθειες για να συνεισφέρουμε τόσο στον κυπριακόν, όσο και στην αναβάθμιση του μενού. Θεωρούμε απαξιωτική τη στάση σας να μην αποδέχεστε τις απόψεις μας. Ούτε καν την μπυρίτσα!

ΠτΔ: Εν ημπόρω, ρε Μαρίνο, αφού φουσκώνει με.

Μ.Σ: Φουσκώνει τον, λαλεί. Δεν μπορώ να συνεχίσω σε αυτό το κλίμα. Ζήτω μικρή διακοπή να διαβουλευτώ με τον συνάδελφο.

ΠτΔ: Δέκα λεπτά, άτε, ωσπού να μας πει ο Αβέρωφ κανένα μυλλωμένο να γελάσουμεν.

Α.Ν.: Άστους να φύγουν, Πρόεδρε. Δεν κρατάμε κανένα παρά τη θέληση του. Α’ που λείπει, λείπει τζι’ η μοίρα του. Χεχεχε. Άκου το τούτον…

Γ.Λ: Ναι καλέ, ας φύουν καλλύττερα, λλιόττεροι για δηλώσεις ύστερα. Εν τω μεταξύ, ποδά ποτζιή, εμείναμεν έτσι. Ένα φρέντο καπουτσίνο, παρακαλώ.

Έξω από το προεδρικό.

Μ.Σ: Ήντα ρε πριγκηπά;

Ν.Π: Είπα σου να μεν με λαλείς πρίγκηπα! Θυμίζει μου τζιειν’ τον βάτραχον που παίζει στην τηλεόραση.

Μ.Σ: Τζιαί τί κάμνουμε τωρά;

Ν.Π: Κόφκουμεν τους το φαί. Μα εν γίνεται, ρε κουμπάρε, τούντο το πράμαν να συνεχίζεται. Ούλλοι τους τζιαμέ, για εν εκάμαν κοπελλούθκια, για εξιπαιδκιώσαν πηλέ. Εμέναν ερωτήσαν με; Εν τέσσερα κοπελλούθκια που ‘χω. Γίνεται να μου κόψεις τον κυπριακόν;

Μ.Σ: Έσιεις δίκαιον, ήντα έπιννα τον τζιαί γω τωρά. Μα να μέν δέχεται ούτε μιαν αναβάθμιση του μενού ρε παιδάκι μου.

Ν.Π: Μαρίνο, τέλος! Εν έσιει πιόν συνεργασία στο φαί, θα απαιτήσουμε να μπεί ο κυπριακός πίσω στο μενού.

Μ.Σ: Έτσι! Τέλος στη συγκατάθεση. Πάω να συνάξω τα πράματα μου τζιαί ερκούμαι να πάμε να τον πιούμε μαζί.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *