Νά σού και ο Χατζηπετρής…

Ανένδοτος, και εριστικός, εμφανίζεται σε πρόσφατη συνεντεύξη του ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, κ.Γλαύκος Χατζηπέτρου. Με σκεπτικό, που κάνει τον στρατό να μοιάζει τέρας λογικής, ο κ.Χατζηπέτρου προσπαθεί να μας εξηγήσει τα ανεξήγητα.

Αρχικά, λοιπόν, μας είπε οτι η δημόσια υπηρεσία είναι ενας ζωντανός οργανισμός που δεν μπορεί να μένει στη στασιμότητα και η απαίτηση είναι οι ποιοτικές υπηρεσίες. Όλ’ αυτά για να τονίσει την ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων στη δημόσια υπηρεσία. Συγνώμη αλλά, έχετε πάει τελευταίως για εξυπηρέτηση σε δημόσια υπηρεσία και την βρηκάτε ποιοτική; Έχετε πάει σε δημόσια υπηρεσία που να μην έχει έστω ένα υπάλληλο να κάθεται ανέμελος και να κοιτάει το ταβάνι; Ο κ.Χατζηπέτρου δεν άκουσε τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών για υπεράριθμη δημόσια υπηρεσία, αλλά και να τις άκουγε δεν τον απασχολούν απ’ οτι φαίνεται.

Ανέφικτες οι μετατάξεις στη δημόσια υπηρεσία, σύμφωνα με τον κ.Χατζηπέτρου. Παρόλο που παραδέχεται οτι το σύστημα λειτουργεί στην Ελλάδα, στην Κύπρο, λέει, δεν είναι εφικτο γιατί θα επηρεάσει την αρχαιότητα και τη λειτουργία των υπηρεσιών. Μα, αυτό ακριβώς είναι και το ζητούμενο κ.Χατζηπέτρου μου, να επηρεαστεί η υφιστάμενη δομή λειτουργίας της δημόσιας υπηρεσίας. Πέραν από εσάς και τις χιλιάδες μέλη της συντεχνίας σας, κανείς άλλος δεν βλέπει ποιότητα στη δημόσια υπηρεσία.

Αν υπάρχουν κάπου πλεονάζοντες, λέει ο κ.Χατζηπέτρου, να διορθώνεται το ζήτημα με αφυπηρετήσεις. Για να καταλάβουμε καλύτερα, αν σε κάποια υπηρεσία υπάρχει υπάλληλος ο οποίος είναι περιττός και δεν κάνει τίποτα αλλά θα αφυπηρετήσει σε δέκα χρόνια, θα περιμένουμε μια δεκαετία να φύγει για να λύσουμε το πρόβλημα; Την ίδια ώρα, όμως, είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον μεταθέσουμε σε άλλη υπηρεσία, που ενδεχομένως  να προσφέρει περισσότερα, και γι’ αυτό φταίει η κοινωνία που είναι ανώριμη να δεί το θέμα ορθολογικά.  Αυτό, κι αν είναι στροφή στη ποιότητα! Αντιλαμβανόμαστε κ.Χατζηπέτρου, οτι ουδείς δεν μπορεί να απολυθεί, όπως αντιλαμβανόμαστε οτι δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερο βόλεμα από το να ξέρει ένας υπάλληλος οτι έχει το δικαίωμα να μένει στο απυρόβλητο, ανεξαρτήτως συμπεριφοράς.

Για κατάχρηση εξουσίας από τις διάφορες κυβερνήσεις, έκανε λόγο ο κ.Χατζηπέτρου, όσο αφορά στις αποσπάσεις. Το 90% των περιπτώσεων, είπε, η εξυπηρέτηση γίνεται για συγκεκριμένα πρόσωπα και για τις όποιες αγκυλώσεις στη δημόσια υπηρεσία δεν ευθύνεται ο δημοσιουπαλληλικός κόσμος και η ΠΑΣΥΔΥ. Έλα τώρα, δηλαδή γνωρίζετε όλες αυτές τις περιπτώσεις, που διαχρονικά γίνεται από κυβερνήσεις κατάχρηση εξουσίας καταστρέφοντας την έρρυθμη λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας που τόσο σθεναρά υποστηρίζετε, και δεν έχετε προβεί ούτε σε μία καταγγελία; Οι εξυπηρετήσεις δηλαδή δεν έγιναν προς όφελος των μελών της ΠΑΣΥΔΥ και του δημοσιουπαλληλικού κόσμου, έγιναν για άλλους; Δεν έχει καμμία ευθύνη η ΠΑΣΥΔΥ για το φαινόμενο και για οτι διαχρονικά δεν προέβει σε καμμία ενέργεια για την καταστολή και πρόληψη του; Δεν έχει καμμία ευθύνη η ΠΑΣΥΔΥ, που διαχρονικά εκμεταλλεύεται το φαινόμενο ως διαπραγματευτικό χαρτί για να μην χάσει κεκτημένα;

“Η δημόσια υπηρεσία δεν είναι όπως ένα σχολείο και δεν πρέπει όλοι να είναι άριστοι, δεν είναι το ίδιο.”, είπε και συνέχισε, “Εξακολουθώ να πιστεύω όμως ότι ναι, θα πρέπει να είναι όλοι άριστοι.” Κ.Χατζηπέτρου, πρώτα-πρώτα, ποιός σας είπε οτι στο σχολείο όλοι είναι άριστοι; Στο σχολείο πάεις και αφού εξεταστείς στην ύλη την οποία οφείλεις να γνωρίζεις, ανάλογα με το τί απάντησες στο γραπτό, σου δίνεται και ο βαθμός. Αν έγραψες είκοσι είσαι άριστος, αν έγραψες κάτω από τη βάση δεν είσαι, τόσο απλό. Δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι του είκοσι και γι’ αυτό καλό θα ήταν να τους αξιολογούμε για να ξέρουμε πόσοι και ποιοί είναι κάτω από τη βάση.

Ακριβώς, είναι θέμα νοοτροπίας και οι νοοτροπίες δεν θα αλλάξουν αν το σύστημα παραμένει το ίδιο. Είναι δυνατόν, να μιλάτε για ισοπέδωση με το νέο συστημα αξιολόγησης, τη στιγμή που επιμένετε να διατηρηθεί ένα σύστημα που προκρίνει το 98% των δημοσίων υπαλλήλων ως άριστους; Υπάρχει μεγαλύτερη ισοπέδωση απ’ αυτό;

Να μου επιτρέψετε, να μην σας επιτρέψω να μου εξηγήσετε οτι δεν υπάρχει μέθοδος μέτρησης της παραγωγικότητας στο δημόσιο τομέα. Υπάρχουν, μια χαρά, αρκετές μέθοδοι να μετρηθεί η παραγωγικότητα σε όποιονδήποτε τομέα. Η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα δεν έιναι δόκιμοι όροι που ενδεικνύνται στη δημόσια υπηρεσία, αλλά έννοιες που συμπεριλαμβάνονται στη παραγωγικότητα του κάθε υπαλλήλου, είτε δημόσιου είτε ιδιωτικού. Ενώ παραδέχεστε, οτι στις πλείστες Ευρωπαικές χώρες λειτουργούν 780 δείκτες για μέτρηση της αποδοτικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, αντιτίθεστε να φύγουμε από τον ένα δείκτη που εμείς έχουμε σήμερα; Είναι μήπως η λογική του όλα ή τίποτα; Γιατί, για να φτάσουμε τους 780 πρέπει πρώτα να πάμε στους 10 ή στους 20, σωστά;

Δεν ενοχλεί καθόλου τον κ.Χατζηπέτρου, οτι ενώ η παραγωγικότητα στον δημόσιο τομέα είναι κατώτερη του 2%, οι δημόσιοι υπάλληλοι απολαμβάνουν αυξήσεις τις τάξεως του 7.6%. Οι αυξήσεις καθορίζονται από τις συμφωνίες που έγιναν κατά το διορισμό και καμμία συζήτηση δεν γίνεται για αυτό το θέμα. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι είστε υπόχρεοι να δουλεύετε νυχθημερόν, για να μπορέσετε εσείς και ο εργοδότης σας να πληρώνετε αυξημένες φορολογίες στο κράτος, ούτως ώστε να μπορεί να πληρώνει το παχουλό μισθολόγιο της δημόσιας υπηρεσίας που δεν παράγει, για να διατηρηθούν τα αδιάσπαστα κεκτημένα. Αυτή κι αν είναι νοοτροπία που επιδέχεται αλλαγή!

Θα συμφωνήσω με τον κ.Χατζηπέτρου ότι οι μισθοι στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να βελτιωθούν, κυρίως, γιατί οι πλείστοι εργοδότες με την οικονομική κρίση βρήκαν την εύκολη δικαιολογία να κρατήσουν τους μισθούς χαμηλά, εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες στην αγορά εργασίας. Αυτό όμως, δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της ΠΑΣΥΔΥ και ούτε αποτελεί δικαιολογία για να ορίσουμε τον δημόσιο τομέα ως παράδειγμα εισοδηματικών κριτηρίων. Αν αποφασίσετε, κ.Χατζηπέτρου, οτι ο μέσος δημόσιος υπάλληλος πρέπει να αμοίβεται με 5000 ευρώ το μήνα, θα πρέπει ο ιδιωτικός τομέας να ακολουθήσει;

Η φοροδιαφυγή, κ.Χατζηπέτρου, και πάλιν δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της ΠΑΣΥΔΥ. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη σας να εστιάσετε το ενδιαφέρον κάπου αλλού, αλλά παρά να κάνετε εκστρατείες ενημέρωσης για θέματα που δεν σας αφορούν, καλό θα ήταν να κοιτάξετε πόσοι από τους δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν στις τάξεις σας διατηρούν, παράλληλα, επιχειρήσεις που τους επιφέρουν επιπλεόν αδήλωτο εισόδημα.

Αφιερωμένο…

Τη συνεντεύξη του κ.Γλαύκου Χατζηπέτρου μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *